Afscheid

23 juni 2023 - Tasjir, Armenië

Gisteravond nog naar de kaasmakerij geweest om te zien hoe de kaasslangen werden gemaakt. Het is een soort mozzarella, maar dan niet te vreten zo zout. Ik mocht het ook even proberen. Nou dat is me een techniek hoor. Eerst liggen die stukken wrongel in kokend water en moet je roeren met houten stok tot het een elastische bal wordt. Dan moet je er draden van trekken en die eventueel als een soort granaat in elkaar vlechten. En alles zonder handschoenen.

Vandaag was mijn laatste dag. Er was niet veel meer te doen want het meegebrachte zuursel was op (nieuwe is al wel besteld, ze zijn erg accuraat). Dus enkel de feta in de emmers doen, beetje hand en spandiensten verrichten, rapportje doorspreken en klaar is Kees.

Op mijn verzoek toen nog een tour door de bergen gemaakt, waar we nog op een leuke kapel stuitten. Het landschap hier is een kruising tussen Engeland en Mongolie. De weidsheid van Mongolie met het groen van Engeland. Zal ooit wel een gletsjer doorheengeschoven zijn.

Foto’s

2 Reacties

  1. Jannie Reinders:
    23 juni 2023
    Wat een ruimte. Verstild. Bofkont, dat je daar doorheen kon reizen.
  2. Petra:
    25 juni 2023
    Mooi gebied!