Zondag

25 juni 2017 - Bulag, Mongolië

GIsteravond eerst nog bij een van de crew leden langs gegaan. Ze waren net verhuisd naar hun zomerplek, dus het was even zoeken waar de familie met hun 100 geiten en 20 koeien en 5 paarden was neergestreken. Onderweg kom je ook diverse cadavers van eerder gestorven koeien tegen. De manier van melken belooft niet veel goeds voor de kwaliteit van de kaas. 

Toen ik om half elf al was omgekleed besloten we om een kampvuur te maken achter de ger, aan de oever van de rivier. Er werd ook nog een runderlever in stukken gesneden en in het vuur gehouden. Ik heb vriendelijk bedankt.

Vandaag heb ik een presentatie gegeven over hoe kaas te maken.

Foto’s

2 Reacties

  1. Toon vanwinsen:
    25 juni 2017
    Leuk je eerste ervaringen te lezen, we zijn benieuwd naar meer, dikke knuffel van ons.
  2. Annemiek:
    26 juni 2017
    Heet die mevrouw Hendrix?
    Wat zijn die spannende witte rondjes onder dat gaas eigenlijk?
    Het melken gaat inderdaad zoals bij ons 100 jaar geleden. Maar niet verwonderlijk voor daar!